23 Eylül 2015 Çarşamba

ETL projesi-Demo Video Gösterimleri

Bu video gösterimleri  SSIS'de çoklu görevlerin gerçekleştirilmesini üstlenen Foreach Loop Container ile ilgili Foreach File Enumerator ve Foreach Ado Enumerator  örneklerini kapsıyor.Çoklu görevler yani  birden fazla klasörün,dosyanın taşınması,kopyalanması,silinmesi,veritabanında bir tablodan farklı parametreler üzerinden birden fazla veri çekilmesi v.b. görevlerin yapılabilmesi için de SSIS 'de Foreach Loop,For Loop containerları yer alıyor.





Birinci video da AdventureWorks2014 veritabanına ait  Production.ProductInventory tablosu ile ilgili  beş tane Excel dosyası oluşturdum.Bu Excel dosyalarının ilk etapta hedef klasöre taşınmalarını ve ikinci aşamada ayrı ayrı ilgili SQL tablosuna yüklenmelerini işlemini SSIS Foreach File Enumerator uygulaması ile gerçekleştirdim.Kod ve paketin ayrıntılarını sunum dosyamda bulabilirsiniz.



İkinci video gösterimde ise  AdventureWorks2014 veritabanında yer alan   Production.Product tablosuna ait  verileri subcategory bazında ayrı ayrı Excel dosyalarına  yazdırdım.Bu örnekte  üç değişken ve bir parametre kullandım.Parametre tahmin edeceğiniz gibi subcategoryID oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder