21 Haziran 2015 Pazar

SSAS proje yayınlama ve OLE DB Hatası

SQL Server 12 Analiz Servislerinde  "Deploy" komutu ile projenizi belirlediğiniz serverda (genelde localhost olur) yayınlayıp test edebilirsiniz.Projemizi KPI formüllerini doğrulama,tasarlanan veri küpüne ait hücreleri ve küpün boyutlarına ait üyeleri görüntüleme amaçlarıyla deploy komutu ile yayınlarız.



Deploy komutunu çalıştırdığınız anda SSAS'de bir dizi prosesler gerçekleşir.İlk önce proje derlenir.Derleme neticesinde SSAS 'de kullandığımız veri ambarı ve onun nesnelerini tanımlayan çıktı dosyaları oluşturulur.İkinci aşamada hedef server adresi onaylanır.Ve son aşamada hedef veri ambarı ve nesneleri  hedef server adresinde oluşturulur ve kullanıcıya sunulur.

Verdiğim kısa ön bilgiden sonra ilk SSAS proje yayınlama tecrübemi paylaşmak istiyorum.MSDN'in örnek SSAS projesi toplam 10 aşamadan oluşuyor ve dün 3.aşamasının  final bölümünde projeyi test için serverda yayınlamam gerekiyordu.MSDN'deki adımları birebir uygulamıştım fakat bir şeyler ters gitmişti.SSAS 22 tane birbirinden farklı hata veriyordu.MSDN örneğin altında en son kısımda hata olması durumunda sorunun SQL Server'da yer alan analiz ettiğimiz veri tabanına erişim izninden kaynaklanabileceğini belirtmişti.Bunun sonrasında ilgili veritabanına aşağıda paylaştığım gibi erişim izni sağlamıştım.





Bu adımlardan sonra projeyi deploy ettiğimde hata sayısı  1'e inmişti fakat halen projeyi yayınlayamıyordum.Aldığım hata şuydu  "Error    34    OLE DB error: OLE DB or ODBC error: Login failed for user 'NT AUTHORITY\NETWORK SERVICE'.; 28000. " . Bu sorunu da SQL Server Configuration Manager tool'u üzerinde NT servis hesabı yerine kendi windows hesabımı tanıtarak çözmüş oldum.


Sonuç olarak SSAS'de çalışabilmek için mutlaka ilgili veritabanına en azından reader izni vermeniz gerekiyor.NT servis hesabı hususunda emin değilim.Ben SQL Server'a windows hesabımla bağlandığım için  NT servis ile SSAS'e bağlantı kuramamış olabilirim.MSDN forumda belirtilen şu şekilde "SSAS ve SQL serverı aynı hesaba bağlamanız gerekiyor. Belki siz bu sorunu başka bir şekilde çözebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder