15 Temmuz 2015 Çarşamba

Reporting Designer ile Proje Yayınlama

Şimdi anlatacağım adımları izleyerek  Data Tools ortamında Reporting Designer ile oluşturduğunuz SSRS projelerinizi kendi yerel serverınızda yayınlayabilir durumda olacaksınız.Bunun için birkaç aşamadan oluşan adımları izlemeniz gerekiyor.





Adım 1 : Veritabanından read izni alma

İlk aşamada kullanacağınız veri kaynağı için hangi veritabanı kullanılacaksa o veritabanından okuma izni almanız gerekli.Bunun için SQL Server Database Engine'da Databases >>"Veritabanı ismi">>Security>>Users ve sağ tık  New User ile aşağıdaki pencereye ulaşılır.Eğer Windows hesabınız ile SQL Server 'a bağlanıyorsanız Windows user seçebilirsiniz.Sonrasında User Name kısmında  "Bilgisayar Adı\windows hesap ismi"  bilgilerini girerek kullanıcı isminizi tanımlarsınız.


İkinci aşamada tanımladığınız kullanıcıya veritabanından okuma izni yetkisi tanımlarsınız.İhtiyaç doğrultusunda diğer yetkiler de tanımlanabilir.Mesela veritabanı programcısı IT çalışanına db_datawriter  yetkisi de tanımlanabilir.





ADIM  2  :  Reporting Services Konfigürasyonu

İlk önce Service Account bölümünden log in hesabı tanımlanır. Bu hesap report server hizmetini çalıştırır.Ben ikinci bir seçenek olarak Windows domain hesabı kullandım.Bu hesap Bilgisayar Adı \ kullanıcı adı  olarak tanımlandı.



İkinci bir işlem  raporlarınızı yayınlayacağınız web servisi url adresinin belirlenmesidir.Bu adres  varsayılan olarak    ReportServer ' dır. Raporlarınızı test edip web'de görüntülemek istediğiniz zaman  http://"server ismi "/ReportServer yazmanız yeterli olacaktır.




ADIM 3 : Site Ayarları ve Güvenlik 

Varsayılan reporting configuration manager adresiniz  http://server ismi /Reports olmalıdır.Bu adrese bağlanarak sağ üstte yer alan Site Settings >>Security yolunu izleyerek aşağıda belirtilen bölüme ulaşırsınız.Sonrasında yapmanız gereken raporların yayınlandığı siteye erişim için yetki tanımlamaktır.






ADIM 4: Projenizde URL adresini  belirleme

Projeniz üzerinde sağ tık ve properties tıklayarak aşağıdaki ekran açılır.TargetServerURL kısmına  raporlarınızı barındırdığınız url adresi neyse artık o adresi girerek  projenizi yayınlamak için son adımı tamamlamış olursunuz.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder